Hej och godmorgon för er som tagit sovmorgon!

Ja.. Det var på tok för länge sedan jag verkligen gjorde ett inlägg får mig själv här. Tror sista var samma dag som jag sa upp mig från arbetet haha :)  

När jag är ensam hemma alla dessa dagar, pratar med nära och kära samt vänner och läser alla bloggar så kan jag sakna bloggandet en aning. Höst, kyliga mornar, framsteg i all träning med Bonzo, förhoppningsvis respons och läsare som lever för hundlivet och framtida planer är som gjort för att jag ska börja blogga och ge allt ett minne för livet :) 

 
För att updatera lite så har vi fluttat igen, tillbaka till Ekön. 
Aldrig mer ett pundarkvarter och aldrig mer en sån hemsk trappuppgång, aldrig mer något så stressande och deprimerande som förstör både människa och djur att bo i. 

Så tillbaka på Ekön, tack och lov säger jag bara! Bonzo är en helt annan individ men han mår så bra idag som jag aldrig trodde at han skulle få göra mer i livet. Vi tränar varje dag med stressen samt osäkerheten. 
I dagens läge har vi funnit världens bästa pensionat till vår bebis, DoggsenCenter i norrköping som har vilja, kunskap och egagemang i hund och djur. Trygghet och konsikventa/positiva metoder. 
Eftersom vi råkade ut för en misshandlare till hundpsykolog som dessutom sitter på pensionat och alla möjliga kurser hon lär ut så har vi nu funnit något som jag varmt rekomenderar andra hundägare :)

Tro mig, leta med hela hjärtat, syna alla små saker för det är lätt vad en människa kan förstöra en hund på de viset hon gjorde med Bonzo. (slog, kasta runt i kopplet, tvinga honom utföra hinder som sänker den osäkre mer än hjöja i första taget, kasta en nyckelknippa i ansitet två gånger mellan ögonen så han sjönk ihop, satt alla tio naglar i kinderna o klämde till. Ja ni förstår! 
Idag är Bonzo extremt rädd för främmande människor, gör utfall och han stressbägare fylls snabbare än kvickt.

Min fina vän Johanna är extremt duktig och pedagogisk gällande bl.a hundar, hundinlärning och positiva metoder samt mycket mer. Som sitt fritidintresse hjälper hon, tränar själv med sina hundar, ger feedback, har olika slags möten och lägger verkligen ner blod, svett och tårar för att hjälpa andra hundägare att få en harmonisk, trygg följam hund. 
Hon har hjälp mig i olika situationer med B. t.e.x. när han hade svåra hundåtkommor och kräktes hela tiden, men även nu med stressen och det jobbar vi på dagligen. Jag filmar när vi övar koppelgången för att få en mindre stressad individ och en harmonisk lung fin promenad utan dragandes, upp, ner hit och dit. Det är så klart skillnad men långt ifrån klara. 

Träningen har legat på hyllan ett tag p.g.a. min nacksmärta och minskad styrka i armarna. Men vi har under dessa två veckar varit utfallsfria även när vi sett hund, passerat hund på avstånd och även sklännade hund utan någon som helst respons mer än at titta och sen följa mig. Det är jag otroligt tacksam för! :) 

Nu har ni fått lite updatering. Jag har kort om tid så kan inte skriva längre. 
Jag har varit hos kiropraktorn idag på morgonen, och ska vidare på intervjuven för updatering/kontraktskrivande som vikarie :) 

Ha en fin dag! Kram Anna.